Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Comisia juridică a decis desfăşurarea alegerilor parlamentare pe 30 noiembrie

28 mai. 2014,, 15:42   Politică
4775 1
Foto: noi.md
Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi a examinat la şedinţa de miercuri un proiect de hotărîre cu privire la data desfăşurării alegerilor parlamentare, stabilind ca acestea să fie desfășurate pe 30 noiembrie 2014.

Şeful comisiei, deputatul din partea Partidului Democrat Raisa Apolschi a comunicat pentru "Infotag" că „în legătură cu expirarea la 29 noiembrie 2014 a mandatului actualei convocări a parlamentului, s-a decis ca 30 noiembrie să fie data desfăşurării alegerilor ordinare”.

Totodată, la proiect a fost operată o modificare potrivit căreia documentul va intra în vigoare abia pe 15 septembrie, cu toate că autorii propuneau data de 1 iulie.

„O astfel de decizie a fost luată pentru ca Comisia Electorală Centrală (CEC) să reuşească pregătirea părţii tehnice a alegerilor, precum şi în legătură cu lipsa bazei financiare necesare. Cu cît mai devreme proiectul va intra în vigoare, cu atît mai mulţi bani vor fi necesari pentru organizarea diferitor evenimente”, a accentuat Apolschi.

Potrivit ei, "intrarea în vigoare a proiectului pe 15 septembrie va permite economisirea a circa 600 de mii de lei".

Şeful CEC, Iurie Ciocan, a menţionat că "data intrării în vigoare a proiectului nu are un rol important, însă acest fapt va permite membrilor comisiilor electorale să se pregătească mai bine pentru desfăşurarea alegerilor".

Alegerile parlamentare anticipate de legislatura a XIX-a au avut loc pe 28 noiembrie 2010, din cauza imposibilităţii de a alege şeful statului. Potrivit rezultatelor alegerilor, în parlament au intrat patru partide: PCRM – 42 de mandate, PLDM – 32, PDM – 15, PL – 12. După toate perturbările din rîndurile partidelor politice, la momentul actual PCRM are 34 de deputaţi, PLDM – 31, PDM – 15, PL – cinci, Partidul Socialiştilor – trei, Partidul "Renaștere-Возрождение" – trei, Partidul Liberal Reformator – şapte, precum şi trei deputaţi neafiliaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?