X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și România vor urgenta realizarea proiectelor de interconectare energetică

20 mai. 2014,, 13:00   Economie
3906 0
Foto: noi.md
Republica Moldova și România vor urgenta realizarea proiectelor ce țin de interconectarea infrastructurii energetice și vor utiliza în acest sens mijloacele oferite de Uniunea Europeană. Acest subiect a fost discutat la Chișinău în cadrul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu ministrul delegat pentru Energie al României, Răzvan Nicolescu, relatează NOI.md.

Oficialii au discutat despre proiectele de interconectare energetică a Republicii Moldova la piața europeană, constatînd consolidarea dialogului bilateral în domeniul energetic și necesitatea avansării proiectelor de interconexiune energetică.

Iurie Leancă și Răzvan Nicolescu au analizat stadiul actual al proiectului de construcție al gazoductului Iași-Ungheni și condițiile necesare pentru buna funcționare a acestuia, modul de operare și stabilirea regimului juridic de exploatare. Iurie Leancă a menționat că sîntem în etapa de finalizare a gazoductului Iași-Ungheni, subliniind că acesta este un proiect important pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, care va genera atragerea investițiilor și, respectiv, dezvoltarea economiei naționale. Totodată, părțile au convenit să urgenteze elaborarea studiilor de fezabilitate pentru construcția liniilor electrice Isaccea-Vulcănești-Chișinău și România-Ungheni-Strășeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?