Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

DAAC SYSTEM Integrator își împărtășește experiența în domeniul integrării serviciilor M-Cloud (VIDEO)

15 mai. 2014,, 11:23   Ştiinţă şi IT
5657 0
Foto: noi.md
La Chișinău continuă lucrările Conferinței „Moldova ICT Summit 2014”, la care sînt prezentate noi proiecte din domeniul tehnologiilor informaționale și comunicaționale (TIC), precum și idei pentru elaborarea comunității digitale, relatează NOI.md.

Directorul de proiecte software din cadrul companiei DAAC SYSTEM Integrator Ivan Sîrbu va prezenta astăzi în fața participanților la conferință realizările companiei în domeniul integrării serviciilor oferite de Centrul de Guvernare Electronică în baza platformei tehnologice M-Cloud, aplicarea lor practică și utilizarea.

Ivan Sîrbu a comunicat pentru NOI.md că, în prezent, serviciile deja funcționează în cadrul a cinci proiecte mari, acestea fiind utilizate de mii de clienți.

„Scopul nostru la această conferință este de a vorbi despre aceste proiecte, despre posibilitățile pe care le oferă centrul unic de autentificare și, astfel, de a mări semnificativ numărul utilizatorilor sistemelor informaționale elaborate de noi. Mulți încă nu cunosc sau nu au conștientizat în deplină măsură toate avantajele serviciilor oferite de Centrul de Guvernare Electronică. Spre exemplu, este vorba de serviciul MPass, care este un serviciu unic de autentificare a utilizatorilor pentru diferite sisteme informaționale ale sectorului guvernamental”, a explicat specialistul.

Potrivit lui Ivan Sîrbu, cu ajutorul sistemului www.raportare.md pot fi depuse rapoarte electronice la Casa Națională de Asigurări Sociale sau la Compania Națională de Asigurări în Medicină. Aici sînt deja înregistrați peste 11 mii de utilizatori care reprezintă interesele aproape a 20 de mii de agenți economici. Aceștia dispun de semnătură digitală sau mobilă, ceea ce în mod automat îi transformă în utilizatori ai altor sisteme informaționale care folosesc pentru autentificare serviciul MPass, în particular, sistemul achizițiilor electronice de stat etender.gov.md. Toate acestea permit clienților să economisească bani și timp.

„Utilizați activ posibilitățile oferite de MPass, iar noi ne vom strădui să fie cît mai multe sisteme informaționale utile”, a asigurat Ivan Sîrbu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?