X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Autorităţile i-au convins pe profesori să renunţe la grevă

8 mai. 2014,, 15:38   Societate
3740 1
Foto: noi.md
Sindicatele profesorilor vor renunţa la sabotarea promisă a orelor. Potrivit informaţiilor acordate pentru NOI.md de către preşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei Dumitru Ivanov, protestatarii au acceptat condițiile propuse de Guvern, deşi anterior au insistat pe majorarea salariilor cu 50 la sută.

Potrivit noilor modificări propuse la proiectul de lege privind majorarea salariilor angajaţilor sectorului bugetar, din 1 septembrie, salariile cadrelor didactice de toate categoriile vor creşte cu 20 la sută.

Lefurile educatorilor de la grădiniţe vor fi ridicate cu 32 la sută, iar asistenţii de la instituţiile preşcolare vor beneficia de o majorare de 30 la sută. Totodată, cu 20% vor creşte indemnizaţiile pentru dirigenţie în şcoli, care acum constituie 160 de lei.

Dumitru Ivanov a menţionat că, potrivit estimărilor preliminare, aceste schimbări vor permite egalarea salariilor profesorilor cu cel mediu pe economie. Totodată, el a precizat că aceasta este o înţelegere prealabilă şi că noile modificări urmează a fi discutate săptămîna viitoare în cadrul unei întrevederi a membrilor sindicatului cu prim-ministrul Iurie Leancă.

Reamintim că, pe 8-11 aprilie, au avut loc proteste ale profesorilor. La ultima acţiune, premierul Iurie Leancă le-a promis protestatarilor să le satisfacă cerinţele. Sindicatele declarau că nu vor ceda categoric şi vor insista pe majorarea cu 50% a salariilor, promiţînd în caz contrar să anunțe grevă generală în sistemul învățămîntului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?