Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

NOI DETALII în dosarul spălării banilor proveniți din Rusia

6 mai. 2014,, 11:58   Societate
4766 0
Foto: datos-bo.com
Ancheta în cazul celor circa 20 de miliarde de dolari spălaţi prin sistemul bancar şi cel judiciar din Moldova decurge lent, din cauza lipsei de cooperare din partea autorităților ruse. Declarația aparține şefului Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor din Moldova, Vasile Şarco, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicația „Adevărul”.

Funcționarul se arată convins că magistrații și executorii judecătorești implicați în schema de spălare de bani din Federația Rusă vor face închisoare, pentru că au emis decizii în baza unor documente neverificate. În urma acestor hotărîri, mai multe firme offshore au încasat sute de milioane de dolari. Vasile Șarco mai precizează că schema de spălare de bani are legătură directă cu tentativa de cumpărare a deputaţilor.

Deși afirmă că Republica Moldova nu a fost prejudiciată financiar în acest caz, totuși, din cauza implicării sistemului bancar şi a celui judiciar în scheme dubioase, imaginea țării a avut de suferit.

Precizăm că mai mulţi judecători moldoveni sînt suspectați că au participat în scheme de spălare a banilor din Federaţia Rusă, prin intermediul procedurilor judiciare simplificate. Magistrații ar fi facilitat operaţiunile financiare dubioase cu valori de sute de milioane de dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?