Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă nu și-a ţinut cuvîntul dat profesorilor

30 apr. 2014,, 17:10   Societate
5237 4
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă nu și-a ţinut promisiunile făcute în fața pedagogilor în cadrul manifestațiilor. Întrevederea de astăzi cu reprezentanţii sindicatelor din domeniile educaţiei şi ştiinţei, în cadrul căreia s-a discutat problema majorării salariilor, nu a dus la nici un rezultat, a declarat pentru NOI.md Ion Bulat, vicepreşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Republica Moldova.

Prim-ministrul Iurie Leancă a explicat că imposibilitatea de a majora salariile profesorilor este determinată de situația gravă şi criza din Ucraina.

Potrivit lui Ion Bulat, sindicatele vor lua o decizie săptămîna viitoare privind acțiunile lor ulterioare.

Reamintim că, în cadrul protestelor din 11 aprilie, premierul Iurie Leancă a promis protestatarilor că vor fi găsite resursele financiare necesare pentru a satisface toate cerinţele, dar pentru aceasta vor fi necesare aproximativ 20 de zile.

În perioada 8-11 aprilie, la Chişinău au avut loc protestele pedagogilor. Organizatorii acţiunii – sindicatele din domeniul educației – au cerut Guvernului majorarea salariilor cu 50%. Protestatarii au ameninţat că vor suspenda orele în cazul în care Guvernul le va lăsa cerințele fără răspuns.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?