X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chirtoacă cere plată pentru marșul cu panglica Sf. Gheorghe prin centrul capitalei

29 apr. 2014,, 15:04   Societate
5704 9
Foto: gagauzinfo.md
Pentru desfășurarea marșului cu panglica Sfîntul Gheorghe prin centrul Chișinăului, pe 5 mai, Primăria municipiului Chișinău le cere organizatorilor să achite o taxă de 8000 de lei pe oră. Informația a fost comunicată de liderul Asociației Obștești „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tuleanțev.

Potrivit activistului, municipalitatea își argumentează cererea prin pierderile financiare cauzate de organizarea acestei acțiuni. Totodată, Inspectoratul de Patrulare și-a dat acordul oficial pentru organizarea marșului. Organizatorii evenimentului sînt revoltați cel mai mult de faptul că o asemenea practică nu a mai fost aplicată niciodată și acest „know-how” al primarului este folosit doar în raport cu ei. „Pînă acum nu s-a cerut bani pentru organizarea unor mitinguri și marșuri nici de la Filat, nici de la organizațiile unioniste, nici de la comuniști, de la nimeni”, a menționat Tuleanțev, care consideră că problema constă în însăși semnificația acestui eveniment.

„Dacă aș fi purtat nu panglica Sfîntul Gheorghe, ci tricolorul, de exemplu, nu ar fi fost niciun fel de condiții. Dar noi cunoaștem viziunile politice ale primarului și cît de angajați politic sînt funcționarii Primăriei”, a spus Tuleanțev.

Solicitat de NOI.md, responsabilul pentru desfășurarea manifestațiilor și evenimentelor culturale din capitală din cadrul Primăriei Chișinău, Vasile Pascari, a refuzat să comenteze situația.

Pe 5 mai, începînd cu ora 10.00, de la Academia de Științe a Moldovei va porni un marș cu panglica Sfîntul Gheorghe de dimensiuni record.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?