Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Politolog rus: Putin este pregătit pentru a recunoaşte Transnistria

18 apr. 2014,, 15:51   Societate
6251 5
Foto: slon.ru
"Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, "este pregătit pentru a recunoaşte independenţa Transnistriei", consideră cunoscutul politolog rus Stanislav Belkovschi.

Potrivit agenţiei "Infotag", expertul a spus în cadrul emisiei postului de radio "Эхо Москвы", că "linia directă cu poporul a demonstrat, evident, că Putin şi-a pus scopul de a lua ceea ce el a numit Rusia nouă, adică cel puţin şase regiuni ale Ucrainei, care despart Rusia de Transnistria".

"Acest fapt este legat de necesitatea de a recunoaşte Transnistria, fapt pentru care Putin este pregătit. Nu în zadar adresarea corespunzătoare repetată a Tiraspolului a fost înaintată în ajunul întrevederii de la Geneva", a menţionat politologul.

Potrivit spuselor sale, săptămîna viitoare o delegaţie a administraţiei Transnistriei va pleca la Moscova pentru "discutarea decisivă a acestui subiect".

"Nu este exclus că săptămîna viitoare vor fi făcuţi careva paşi decisivi. Iar pe de altă parte, este necesară susţinerea Crimeii, care poate fi efectuată doar de pe continent. Toate aceste feriboturi, poduri şi tuneluri sînt o aberaţie. Înseamnă că trebuie ocupată regiunea Herson, dar regiunea Herson nu poate atîrna în vacuum între alte regiuni, aflate sub jurisdicţia altui stat, de exemplu, Ucraina. De aceea, respectiv, cel puţin şase regiuni: Lugansk, Doneţk, Zaporojie, Herson, Nicolaev şi Odesa Putin trebuie să le ia", este convins Belkovschi.

Politologul menţionează că "acest fapt soluţionează complet problemele Crimeii şi ale Transnistriei şi îngrădeşte accesul Ucrainei la mare, oferindu-i Rusiei prioritate şi control în bazinul Mării Negre".

"Acest scenariu oricum va fi realizat atît timp cît Putin este viu", este convins Belkovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?