Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ștanski i-a luat-o din nou înainte lui Carpov

14 apr. 2014,, 15:23   Societate
6110 6
Foto: noi.md
Întrevederea de rînd a vicepremierului pentru Reintegrare Eugen Carpov cu ministrul Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN Nina Ștanski care a avut loc la sediul Misiunii OSCE de la Chișinău și a fost dedicată problemei permisiunii fermierilor moldoveni care își au terenurile în partea stîngă a Nistrului, după traseul Camenca – Tiraspol, să le prelucreze, s-a încheiat fără rezultat. Despre aceasta a comunicat pentru NOI.md conducătorul gospodăriei agricole „Agro-Tiras” din satul Molovata Nouă, Dubăsari, Stepan Driga.

„N-am avut niciun fel de dubii că anume așa se va întîmpla, cu toate că reprezentanții administrațiilor de la Dubăsari și Tiraspol ne-au promis că, dacă Parlamentul Moldovei va anula taxele la import pentru agenții economici transnistreni, se va rezolva și problema noastră. Nu, nouă nu ne este interzis să ne prelucrăm terenurile, însă cu o mică condiție, care este inacceptabilă: noi trebuie să încheiem cu administrația raională contract de arendă a pămîntului. Adică eu trebuie să arendez de la ei ceea ce îmi aparține! Iar cunoscînd caracterul funcționarilor ”republicii”, peste un an sau doi vor inventa un motiv pentru a nu prelungi cu noi contractul. Ce vom face atunci? Vom fi impuși să semnăm contracte care ne vor distruge. Cu alte cuvinte, vom fi impuși să le dăruim pămîntul nostru. Ei pur și simplu își bat joc de noi”, se revoltă fermierul.

NOI.md a abordat nu o singură dată problema proprietarilor de pămînt din stînga Nistrului, care se află sub jurisdicția Chișinăului. Am remarcat că există dubii serioase privind soluționarea pozitivă a problemei prelucrării terenurilor din stînga Nistrului, cu care de mai mulți ani se confruntă fermierii moldoveni. Însă dacă în perioada guvernării comuniștilor se încerca să se facă ceva, fostul ministru al Reintegrării Vasile Șova, aflîndu-se în permanență la fața locului, atunci pentru actuala conducere a țării această rană veche care nu se mai închide a devenit „revelaţie”. Pentru prima dată din momentul aflării la putere, la sfîrșitul săptămînii trecute, în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari a sosit o adevărată delegație compusă din mai mulți viceminiștri ai Moldovei în frunte cu șeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan.

Motivul acestei vizite este simplu: un grup de săteni, ademeniți de „promisiunile” administrației de la Tiraspol, i-au îndemnat pe localnici să treacă sub jurisdicția nerecunoscutei RMN.

Pe neașteptate, s-a dovedit că Guvernul are un plan întreg pentru soluționarea tuturor problemelor locuitorilor satului Doroțcaia. Să sperăm că nu doar problemele acestei localități, ci și a altor sate din stînga Nistrului. Întrebarea e dacă nu cumva este prea tîrziu?!

Deocamdată, putem constata doar un singur lucru: Ștanski din nou i-a luat-o înainte lui Carpov. Putin în fustă, nimic de zis!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?