X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă comentează solicitarea profesorilor

8 apr. 2014,, 16:26   Societate
3783 5
Foto: noi.md
Guvernul se va pronunța pe marginea majorării salariilor profesorilor peste o lună. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul Iurie Leancă, după ce sute de profesori au ieșit la proteste pentru a cere o majorare de 50 la sută a salariilor.

Șeful cabinetului de miniștri le-a sugerat profesorilor să renunțe o perioadă la manifestații pentru a nu periclita procesul de învățămînt și a precizat că va continua negocierile cu sindicaliștii. Totodată, Leancă a dat de înțeles că vor fi căutate soluții rezonabile la problema profesorilor.

„Trebuie să găsim o formulă de compromis, una rezonabilă, pe care o poate susține economia Republicii Moldova. Așa încît aș fi prefera totuși noi să ne facem meseria, împreună cu colegii din sindicate să încheiem negocierile, iar pedagogii să aștepte și să se ocupe de finalizarea anului școlar. Cred că am demonstrat cu mai multe ocazii că nu sînt un politician populist și vreau să mă angajez să merg pe soluții fezabile, care pot fi susținute de buget”, a declarat Leancă.

Precizăm că sute de pedagogi din întreaga republică au pichetat astăzi clădirea Guvernului de la Chișinău, cerînd salarii cu 50 la sută mai mari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?