Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Partidul Democrat nu va renunţa la iniţiativa de modificare a sistemului electoral

27 mar. 2014,, 16:11   Politică
4146 8
Foto: noi.md
Partidul Democrat (PDM) nu renunţă la iniţiativa sa privind modificarea sistemului electoral şi va continua să promoveze sistemul de vot mixt. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele PDM, vicepreședintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul a declarat în fața jurnaliştilor, în timpul pauzei de şedinţă în Parlament, că „PDM va insista în continuare asupra modificării Codului electoral şi trecerea la sistemul mixt, deoarece aceasta este dorinţa poporului Moldovei şi nu poate fi ignorată”.

„Noi nici nu am discutat posibilitatea implementării noului sistem de vot pentru alegerile parlamentare ce urmează, însă acest subiect trebuie discutat. Oamenii vor să-şi cunoască aleşii şi noi nu avem dreptul să le refuzăm. Recomandările Comisiei de la Veneţia, de asemenea, vorbesc despre imposibilitatea adoptării modificării pînă la alegerile parlamentare ordinare, dar sîntem bucuroşi că ea salută dorinţa Moldovei de a reforma acest sector”, a menţionat Candu.

Vicespicherul Parlamentului susține că, „din acest moment, PDM poate înregistra proiectul de lege cu privire la modificările în cauză, deoarece deja există opinia experţilor internaţionali, care nu neagă posibilitatea introducerii sistemului mixt de vot după alegeri".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?