Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Banca Bitcoin a fost jefuită de hackeri

5 mar. 2014,, 19:00   Externe
4012 0
Foto: money.ro
La doar șase zile după sistarea tranzacțiilor cu moneda independentă bitcoin pe cea mai mare platformă, Mt.Gox, marți, Flexcoin, considerată banca monedei bitcoin, a anunțat că se închide, scrie The Guardian.

Închiderea Flexcoin a fost cauzată de un atac al hackerilor, care a avut loc duminică și care a dus la furtul a 896 bitcoin. Pierderea se cifrează la aproximativ 600.000 de dolari americani, iar instituția responsabilă declară că nu are capacitatea de a o acoperi.

„Flexcoin nu are resursele, activele sau alte elemente pentru a-și reveni după această pierdere, ne închidem ușile imediat”, au declarat oficialii băncii bitcoin, în dimineața zilei de ieri. „Flexcoin își va închide porțile” era și mesajul postat pe contul de Twitter al băncii.

Cu toate acestea, acum aproximativ o săptămînă, cînd a survenit blocajul Mt.Gox, Flexcoin posta, pe contul său de Twitter: „Noi nu deținem nico monedă în alte companii, platforme de schimb valutar etc. În timp ce închiderea Mt.Gox este un eveniment nefericit, noi, cei de la Flexcoin, nu am pierdut nimic.”

Pe data de 2 martie, platforma Flexcoin a fost atacată de hackeri, care au furat toți banii pe care i-au găsit în portofelele virtuale pentru tranzacții la îndemînă, denumite „hot wallet”. Însă, Flexcoin deținea o parte dintre monedele bitcon în „păstrare la rece”, adică în calculatoare care nu erau conectate la internet. Acestea nu au fost furate și sînt deținute de clienți care au cerut explicit ca monedele să fie păstrate pe calculatoare neconectate la internet și plăteau un comision de 0,5% pentru acest avantaj.

„Utilizatorii care și-au pus monedele la păstrare la rece vor fi contactați de Flexcoin și li se va cere să le fie verificată identitatea”, se mai arată în declarația băncii. După ce clienții vor fi identificați, ei își vor primi monedele gratuit. Flexcoin a mai dat asigurări că va conlucra cu autoritățile legale pentru a descoperi sursa hacking-ului.

Închiderea Flexcoin vine după falimentul platformei Mt.Gox, care a survenit în urma unui furt în valoare de 750.000 de monede bitcoin. Alte cîteva afaceri cu bitcoin au sucombat. Este vorba despre servicii precum Bitcoinica, Inputs.io și MyBitcoin, care toate au fost prădate de hackeri, pierzînd mii de monede bitcoin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?