Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un deputat rus propune recunoaşterea independenţei Transnistriei, ținînd cont de situaţia din Ucraina

4 mar. 2014,, 12:52   Societate
4390 6
Foto: mk.ru
Deputatul în Duma de Stat din partea PLDR Roman Hudeakov a înaintat MAE-ului Federaţiei Ruse o scrisoare cu solicitarea de a recunoaşte independenţa Transnistriei.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul partidului, politicianul consideră că evenimentele din Ucraina "sînt un nou val de dezvoltare a tehnologiilor revoluţiei colorate, unicul scop al căreia este delimitarea CSI de Rusia, de a certa popoarele înfrăţite, de a –i permitea Rusiei să realizeze strategia "adunării pămînturilor".

De aceea, ținînd cont de evoluţiile din Ucraina, deputatul propune neadmiterea repetării acestui scenariu în Moldova, în special în Transnistria.

Potrivit lui Hudeakov, care este originar din Tiraspol şi liderul Partidului Liberal-Democrat din autoproclamata RMN, "Transnistria este înconjurată de state duşmănoase, predispuse spre soluţionarea cu forţa a problemelor, şi riscă să devină victima anexării militare a guvernului proromân al Moldovei".

"Luînd în calcul toată severitatea şi pericolul situaţiei date, precum şi voinţa poporului RMN, rog examinarea subiectului privind recunoaşterea Transnistriei drept stat independent cu posibila aderare la Rusia. Trebuie să întindem o mînă de ajutor tuturor celor care cred în Rusia", a afirmat Hudeakov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?