X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

De ce nu a fost lăsat Ghimpu să țină un discurs în Parlament. Opinia expertului

14 feb. 2014,, 16:45   Politică
4509 3
Foto: info-prim.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu a fost lăsat să țină un discurs la deschiderea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, după ce în calitate de președinte al fracțiunii liberale a vorbit Ion Hadârcă. Ghimpu a criticat decizia conducerii Parlamentului de a nu-i permite să ia cuvîntul.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Ion Tăbîrță a precizat că în acest caz a fost respectat regulamentul Parlamentului și că nu poate fi vorba de o discriminare a politicianului. Tăbîrță a explicat că, din moment ce majoritatea în cadrul fracțiunii PL este deținută de liberalii reformatori, era normal ca Ion Hadârcă, care este liderul grupului, să iasă la tribuna Parlamentului pentru a susține discursul.

„Din punctul de vedere al Regulamentului legislativului este o decizie corectă, pentru că este o procedură clasică, care prevede ca președinții fracțiunilor parlamentare să țină discursuri la începutul sesiunii parlamentare. Sigur că Ghimpu are anumite supărări și chiar frustrări în legătură cu faptul că nu a fost lăsat să vorbească și este de înțeles acest lucru, întrucît el a fost și președinte al Parlamentului, iar acum se simte îngrădit sau lezat în anumite drepturi. Sub aspect politic sau chiar moral, ar exista anumite semne de întrebare. Dar sub aspect procedural, totul a fost respectat”, a precizat Tăbîrță.

Precizăm că astăzi fracţiunea Partidului Liberal a fost redenumită în fracţiunea Partidului Liberal Reformator, decizia fiind luată cu votul a șapte reformatori liberali, care dețin majoritatea în fracțiune. Deși Mihai Ghimpu a criticat decizia, juristul Parlamentului a spus că hotărîrea este legală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?