X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Jirinovski: statele vecine cu Rusia nu sînt "popoare frățești"

14 feb. 2014,, 02:02   Externe
9688 8
Foto: obozrevatel.com
Liderul partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, la Forumul Economic de la Moscova a declarat că Rusia nu poate considera țările vecine ca "popoare frățești", deoarece Federația Rusă este înconjurată de "dușmani", transmite UNIAN.

"Încetați (să folosiți) aceste nume "popoare frățești" - nimic frățesc nu este... Uitați aceste cuvinte, ei sînt dușmanii noștri numărul unu, ei împreună cu Germania nazistă au călcat în picioare meleagurile noastre – toți acești slavi bulgari, sîrbi și Ucraina de Vest, iar noi tot îi numim frățești", - s-a adresat Jirinovski către participanții la forum.

Politicianul insistă asupra faptului că Rusia ar trebui să facă comerț cu vecinii săi la prețurile medii europene și să nu mai ofere reduceri luînd în considerare relațiile comune din trecut. El este convins de faptul că Moscova trebuie să schimbe accentele în politica externă. Potrivit lui Jirinovski, Rusia ar trebui să se concentreze nu asupra direcției occidentale, care a fost o prioritate timp de mulți ani, ci spre sud.

"Nu trebuia să ne mișcăm spre Vest, ca țarii ruși, trebuie să ne mișcăm spre Sud. La Sud ne așteaptă și ne iubesc, iar noi mergem acolo unde nu sîntem bineveniți și agreați. Noi de 100 de ani facem ceea ce nu trebuie", a spus Jirinovski. Potrivit politicianului, Iranul și Turcia bat la ușile Rusiei. Dar, Ucraina, împreună cu țările baltice fac totul pentru a respinge Rusia. "La ce bun? Fără ajutorul nostru ar fi murit demult", - a afirmat Jirinovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?