X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost descoperit și publicat singurul roman scris de Charlie Chaplin

6 feb. 2014,, 00:10   Showbiz
5577 0
Foto: puterea.ro
Singurul roman scris de Charlie Chaplin a fost descoperit în Arhivele Cinematicii din Bologna. Editura cinematicii a hotărît publicarea acestuia, iar lansarea oficială a avut loc marţi seară la Londra, cu ocazia aniversării centenarului personajului Charlot.

Romanul lui Charlie Chaplin, intitulat „Footlights”, uitat vreme de 60 de ani, a fost scris de actorul şi regizorul britanic în 1948. El a stat la baza filmului „Luminile rampei / Limelights” apărut în 1952, care urma să aibă un mare succes în lumea cinematografiei.

Romanul a fost publicat în premieră, în limba engleză, de editura Cinematecii din Bologna, cu aprobarea familiei celebrului actor, precizează un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei italiene, potrivit Mediafax.

Pe 2 februarie 1914, în urmă cu un secol, în scurtmetrajul mut Lupta pentru existenţă/ Making a Living”, primul său film de cinema, Charlie Chaplin a interpretat pentru prima dată personajul Charlot, care l-a făcut celebru în lumea întreagă.

„Footlights”, singura carte scrisă de Chaplin, spune povestea unei dansatoare şi a unui clovn, care îşi are fără îndoială originea în „scurta, dar decisiva întîlnire dintre Chaplin şi (coregraful rus) Nijinsky în 1916”, potrivit biografului celebrului actor, David Robinson.

Romanul „emoţionează prin vitalitatea sa, echilibrul său narativ, libertatea sa” şi printr-un stil literar apropiat de cel al lui Charles Dickens, mai ales în descrierile şi studiul personajelor prezentate, se afirmă în acelaşi comunicat emis de Cinemateca din Bologna.

Cartea este ilustrată cu documente şi fotografii inedite ce provin din arhivele Fondului Chaplin, dar şi cu o serie de iconografii rare ale Londrei anilor '20, epoca în care Charlie Chaplin s-a format ca actor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?