Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova speră ca sărbătoarea „Mărţişor” să fie inclusă pe Lista reprezentativă a UNESCO

27 ian. 2014,, 10:22   Societate
4855 0
Foto: taninfo.ru
Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu ministerele culturii din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia, au lansat proiectul „Practicile culturale asociate zilei de 1 martie”.

Responsabila pentru elaborarea proiectului, Varvara Buzilă, a comunicat pentru agenţia „Infotag” că „în cadrul proiectului va fi desfăşurat un studiu, precum şi întrevederi cu locuitorii şi administraţia localităţilor cu scopul de a afla dacă se serbează la ei „Mărţişorul”, care sînt evenimentele desfăşurate şi cît timp oamenii poartă simbolul acestei sărbători”.

Potrivit acesteia, „după obţinerea informaţiei necesare, în martie 2014 toate documentele vor fi transmise Centrul Patrimoniului Mondial de la Paris cu propunerea de a introduce sărbătoarea „Mărţişor” în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii”.

Buzilă a menţionat că „informaţia cu privire la faptul cum se serbează „Mărţişor” poate fi completată în limba română şi engleză şi pînă la 24 februarie trebuie trimisă Ministerului Culturii.

Detalii şi datele de contact ale coordonatorilor proiectului pot fi accesate pe pagina web www.mc.gov.md.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?