Vocea diasporei

MAEIE încurajează ,,afaceriştii” moldoveni: ,,Consulul” Nucă a revenit la minister

MAEIE încurajează ,,afaceriştii” moldoveni: ,,Consulul” Nucă a revenit la minister
Foto: Doru Galben
Fostul consul al Republicii Moldova, Nicolae Nucă, rechemat de guvern după scandalul de la Bologna, își continuă activitatea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE).

Diplomatul moldovean, reîntors înainte de termen în patrie, a fost desemnat în funcția de șef al Direcției relații cu publicul din cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

Amintim că Nicolae Nucă a fost rechemat la 16 octombrie 2013 din funcţia de consul general al Republicii Moldova la Bologna, după ce ministerul de externe a depistat un şir de încălcări în activitatea consulatului, precum și în urma multiplelor semnale și plîngeri ale diasporei moldovenești din nordul Italiei pe marginea activității lui Nicolae Nucă, carе l-au învinuit de dublarea prețurilor pentru serviciile consulare, încasarea personală a banilor și lipsă de comportament adecvat cu cetățenii.

Aceasta a fost a doua rechemare în cariera diplomatică a lui Nucă, prima fiind în perioada guvernării PCRM, cînd era consul la Roma. Atunci, din cauza anumitor ilegalități, a fost rechemat înainte de termen, ca ulterior guvernul Filat sa-l repună în funcție.

Autor: Doru Galben
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

nai zet 1 mar. 2014,, 17:32

vor doljen cideti v tiurme la puskarie pe viata

aaaaaaaaa 24 feb. 2014,, 18:18

Moldovanul a fost spurcat la putere permanent, dar acolo avea ce rupe si din gros ca deja avea experienta bogata in domeniu....

валерий 5 feb. 2014,, 09:15

Ну ничего вы не понимаете-это борьба со взяточничеством и корупцией на Филатовский оманер(пусть ворует в МИДе,а не распространяет корупцию по всем госучереждениям.это называется локализация.)

moidadir 10 ian. 2014,, 04:22

Ruka , ruku moet

Eu 9 ian. 2014,, 18:56

Pacat ca nu se stie tot, sunt multe lucruri de descoperit la acest capitol.....

sfnfx 9 ian. 2014,, 17:32

ворон ворону глаз не выклюнет.

Vlad 9 ian. 2014,, 14:46

Pai cum sa nu se intoarca daca el a platit procent din ceea ce a facut acolo ??????

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load