X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

BERD: Perspectivele de dezvoltare pe termen lung a Moldovei depind de crearea condițiilor de creștere economică în baza investițiilor

25 dec. 2013,, 16:30   Economie
4818 0
Foto Фото: gazeta.ru
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a declarat că perspectivele de dezvoltare pe termen lung a Republicii Moldovei depind de crearea condițiilor de creștere economică în baza investițiilor, transmite NOI.md. Potrivit evaluării de țară a Moldovei, care a fost prezentată în Raportul BERD privind procesul de tranziție în anul 2013, pe termen scurt, economia Moldovei va continua să depindă de transferurile bănești din UE și Rusia, precum și de cererea de export din aceste țări. Potrivit BERD, pentru majorarea veniturilor, concomitent cu extinderea accesului pe diverse piețe, va trebui de majorat considerabil volumul investițiilor sectorului privat.

Experții BERD menționează că Guvernul Republicii Moldova trebuie să ducă la bun sfîrșit reforma instituțională, pentru asigurarea formării unui sistem judecătoresc independent și imparțial, pentru reducerea nivelului de corupție și sporirea calității gestionării vamale și fiscale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?