Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

CMC a generat pierderi de 20 de milioane de dolari amînînd decizia pe marginea fuzionării Termocomului (VIDEO)

13 dec. 2013,, 17:35   Societate
4254 0
Foto: noi.md
Tărăgănarea procesului de fuzionare a Termocomului de către Consiliul Municipal Chișinău a condiționat pierderi de 20 de milioane de dolari. Despre aceasta a anunțat astăzi după ședința Guvernului ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, transmite NOI.md.

„20 de milioane de dolari din totalul de 120 de milioane deja le-am pierdut din cauza acestei tergiversări. În cazul dat avem de furcă cu o axiomă: orice reformă amînată costă mai scump. Spre regret, această amînare nu-i va costa pe consilieri, ci pe consumatori. Am pierdut niște condiții mai bune, dar eu încă sper că CMC va înțelege acest lucru”, a precizat Valeriu Lazăr.

Dacă pînă la 31 decembrie nu va avea loc fuziunea, Termocomul va intra în faliment juridic. „Conform legii, automat se intră în procedura de lichidare juridică. Instanța de judecată și Consiliul creditorilor va numi un lichidator care va prelua în gestiune Termocomul. În ceea ce privește procedura legală, noi sîntem gata în calitate de creditori. Noi vom avea grijă de chișinăuieni, doar că această procedură va dura cel puțin trei-patru luni mai mult și ne va costa ceva mai scump”, a adăugat ministrul Economiei.

Creditul a fost oferit de Banca Mondială pe o perioadă de 40 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani. Valeriu Lazăr a menționat că situația curentă impune Republica Moldova să ramburseze banii în condiţii mai puţin avantajoase.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?