Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A început postul! Vezi care dintre produsele vegetale s-au scumpit (VIDEO)

30 noi. 2013,, 11:00   Societate
4371 0
Фото: noi.md
La doar cîteva zile de cînd a început Postul Crăciunului, au și crescut prețurile la ciupercile proaspete. Mai mult, unii vînzători de la Piața Centrală din capitală au spus pentru NOI.md că în scurt timp vor crește încet prețurile aproape la toate produsele vegetale.

Astfel, cei care țin post trebuie să scoată din buzunar între 33 și 34 de lei pentru 1kg de ciuperci proaspete. ”A crescut foarte mult prețul. Ciupercile de calitate inferioară costă 33 de lei și cele de calitate superioară – 34 de lei. A crescut prețul în medie cu 5 lei, indiferent de calitate. Avem foarte mulți cumpărători”, a spus comerciantul Cristina Coșulean.

În cazul legumelor prețurile variază de la un vînzător la altul. 1kg de ridiche costă 4 lei, 1kg de castraveți variază între 20 și 25 de lei, 1kg de roșii costă între 21 și 42 de lei, 1kg de ardei este prețuit între 16 și 25 de lei, 1kg de varză – 3,50 lei, 1kg de bostănei – 23 de lei etc. ”Prețul la legume ni a crescut deocamdată, dar, de obicei, în perioada postului se ridică”, a menționat vînzătoarea Lilia Baciu.

Cît privește fructele, și anume citricele, care sînt recomandate de nutriționiști pentru a fi consumate în perioada postului, vînzătorii spun că acum prețul acestora a scăzut cu 1-2 lei. ”Mandarinele, bananele, portocalele și clementinele sînt toate la 20 de lei kg. Prețurile nu au crescut. Oamenii nu prea cumpără fructe, spun că nu au bani”, a precizat vînzătoarea Mariana Moisei.

De asemenea, pe piață sînt în vînzare un asortiment bogat de produse din soia. Este vorba despre lapte, brînză, pate, safalade, crenvurști, salam, maioneză, carne uscată, cașcaval etc. ”Prețurile sînt aceleași ca și anul trecut. 1kg de lapte costă 9 lei, crenvurștii, salamul și safaladele se vînd cu 50 de lei kilogramul. Avem carne uscată din soia, care costă 24 de lei 200g”, a spus vînzătoarea Natalia Costîleva.

Amintim că joi, 28 noiembrie, creștinii ortodocși care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi au intrat în această săptămînă în post.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?