X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va liberaliza exportul metalelor prețioase și pietrelor prețioase

3 oct. 2013,, 14:00   Economie
4284 0
Foto: tribuna.md
În Republica Moldova vor fi scoase restricțiile la exportul metalelor prețioase și pietrelor prețioase, transmite NOI.md.

Amendamentele respective la Legea privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase din 22 iulie 2004 au fost aprobate de Guvern. Potrivit modificărilor, exportul de metale prețioase și pietre prețioase, precum și producției din ele, a fost permis și întreprinderilor particulare. În prezent, acest domeniu se află în monopolul statului. Din legea respectivă a fost exclusă prevederea potrivit căreia, agenții economici pot realiza metale prețioase doar Depozitului de Stat a Moldovei.

Potrivit vicepremierului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, restricțiile care sînt în prezent la exportul de metale prețioase și pietre prețioase contravin angajamentelor internaționale ale Moldovei, în particular angajamentelor față de Organizația Mondială a Comerțului, la care Moldova a aderat în anul 2001. De asemenea, restricțiile la export nu sînt agreate nici de partenerii externi ai Moldovei – FMI și Banca Mondială.

Valeriu Lazăr a precizat că din cauza restricțiilor la exportul de metale prețioase și pietre prețioase companiile moldovenești din domeniu au fost nevoite să renunțe la contracte avantajoase cu partenerii străini și să se orienteze doar pe piața internă, care are o cerere mică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?