X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Rusia vor liberaliza traficul aerian, ceea ce poate duce la scăderea prețurilor la biletele de avion

19 sep. 2013,, 12:20   Economie
4580 0
Foto: euro-tours.travel
Moldova și Rusia vor liberaliza serviciile aeriene între cele două țări, fapt ce poate duce la scăderea prețurilor la biletele de avion, transmite NOI.md. În special, părțile au convenit să semneze un protocol adițional la Acordul interguvernamental privind serviciile aeriene, semnat anterior. Guvernul Republicii Moldova a aprobat începerea negocierilor corespunzătoare.

Protocolul prevede liberalizarea serviciilor aeriene între Republica Moldova și Federația Rusă, în special, eliminarea tuturor restricțiilor privind destinațiile de pe teritoriile ambelor părți, numărul de companii desemnate și numărul de frecvențe pe toate zborurile de pe toate serviciile convenite. În plus, documentul mai prevede stabilirea unor condiții de concurență loială între transportatorii aerieni din cele două țări, precum și stabilirea pentru aceștia a unor tarife nediscriminatorii, rezonabile, ceea ce va fi în folosul utilizatorilor finali.

Potrivit ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari, în procesul de efectuare a zborurilor în Rusia, companiile aeriene din Moldova au inițiat în mod repetat revizuirea tarifelor de transport. Însă, în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental privind serviciile aeriene între Republica Moldova și Rusia, tarifele aplicate de o companie aeriană a unei parte contractante trebuie convenite în mod obligatoriu cu companiile celeilalte părți, care deservesc aceeași rută.

Astfel, nici un tarif nu poate intra în vigoare, dacă acesta nu este aprobat de autoritățile aeronautice ale fiecărei părți contractante. Ca urmare, compania aeriană moldovenească ar putea reduce prețurile, întrucît de acest lucru nu a fost interesată Rusia.

După semnarea protocolului și eliminarea acestei bariere, transportatorii moldoveni vor obține "spațiu de manevră" și vor fi în măsură să determine de sine stătător politica tarifară, indiferent de voia și strategia tarifară aprobată de către partenerul rus. În același timp, s-a convenit că tarifele stabilite nu pot fi discriminatorii – prea mari sau prea mici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?