X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Diplomele moldovenești ar putea fi recunoscute în Europa

18 sep. 2013,, 10:58   Societate
3807 0
Foto: mediafax.ro
"Diplomele de absolvire a instituțiilor de învățămînt superior și profesional din Republica Moldova ar putea fi recunoscute la nivel european în doi sau trei ani de la înființarea agenției naționale de asigurare a calității în învățămîntul superior și vocațional", afirmă ministrul educației, Maia Sandu. Înființarea agenției este prevăzută în proiectul de modificare a Legii învățămîntului, transmite IPN.

În timpul dezbaterilor publice în cadrul Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, știință, tineret, sport și mass-media, Maia Sandu a spus că în prezent nu există nicio agenție de acreditare a instituțiilor de învățămînt, precum și de evaluare a calității programelor de învățămînt superior și școli profesionale.

Cu toate acestea, unii membri ai comisiei parlamentare consideră că înființarea unei astfel de agenții poate duce la cheltuieli suplimentare.

Proiectul de lege cu privire la modificările și completările la Legea cu privire la educație a fost elaborat de Ministerul Educației. Acesta este aprobat de guvern și transmis parlamentului spre aprobare. Audierile în comisia parlamentară de profil continuă și în această săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?