X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Vine gerul în Moldova pînă la 1 martie. Cum să vă protejați de frig

25 feb. 2018,, 10:45   Societate
3331 0

Îmbrăcaţi-vă foarte gros dacă plecaţi să căutaţi mărţişoare. Termometrele vor ajunge la minus 19 grade Celsius, iar vîntul tăios va face gerul şi mai greu de suportat.

De vină este un val de aer polar care intră în ţară peste cîteva ore cu puterea unui vîrtej. Abia pe 1 martie scăpăm de frigul extrem, care aduce temperaturi cu 15 grade mai mici decît ar trebui să avem în această perioadă.

Primăvara începe cu cel mai sever episod de ger din acest an. Valul de aer rece care loveşte aproape toată ţara este adus de un vîrtej ce aduce temperaturi artice.

Gerul va îngheţa Moldova, unde pînă acum nu au fost temperaturi normale. Cel mai rău va fi de luni încolo.

Moldovenii vor vedea minus 15 de grade Celsius în termometre luni, dar cumplit de frig se anunţă în noaptea de joi spre vineri: minus 17 grade Celsius. În asemenea situaţii, trebuie să luăm măsuri. Trebuie să beți cît mai mult ceai călduți și nu evitați supele. Petreceți cît mai mult timp în încăperi și evitați să mergeîi mult pe drum.


Trebuie să ne îmbrăcăm bine și să purtăm îmbrăcăminte călduroasă, din fibre naturale, să protejăm în special extremităţile: capul, mîinile, picioarele. O alimentaţie bogată în fructe, în legume proaspete, hidratare mai ales cu lichide calde.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?