X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu îl acuză voalat de populism pe Băsescu

20 feb. 2018,, 18:15   Politică
4211 8

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat într-un interviu publicat marți de către agenția de presă УКРАИНСКИЕ НАЦИОНАЛЬНЫЕ НОВОСТИ că fostul președinte al României Traian Băsescu, ca și alți politicieni din R. Moldova, atunci cînd vin alegerile vorbesc de probleme identitare, limbă și chestiuni istorice, dar mai puțin de probleme legate de un program real de guvernare în sprijinul cetățenilor.

„Atunci când vin alegerile, de fiecare dată, la fiecare patru ani, politicienii încep să vorbească despre identitate, limbă, istorie, pentru că este o modalitate ușoară de a atinge sentimentele umane și de a obține un avantaj. Acest lucru este mai ușor decât să mergeți cu un program guvernamental real, vorbind despre plata salariilor sau pensiilor, infrastructură - este mult mai ușor să vorbim despre istorie, identitate și limbă. Se întâmplă întotdeauna înainte de alegeri”, a declarat Candu.

El a explicat că numai 15-20% dintre cetățenii R. Moldova doresc unirea cu România, dar că marea lor majoritate își doresc ca R. Moldova să rămână un stat independent..
Întrebarea i-a fost pusă lui Candu în contextul retoric în care Băsescu ar putea avansa și idei de reunire a României cu nordul Bucovinei, anexat de defuncta Uniune Sovietică și moștenit apoi de Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?