Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Tokyo afirmă că două bombardiere ruseşti au intrat în spaţiul aerian japonez

22 aug. 2013,, 16:47   Externe
3131 0
Foto: romanialibera.ro
Două bombardiere ruseşti au intrat, joi, pentru scurt timp în spaţiul aerian japonez, a anunţat Ministerul Apărării de la Tokyo, care a ridicat de la sol avioanele de vînătoare.

Potrivit unui purtător de cuvînt al ministerului, aceste două avioane TU-95 au intrat în spaţiul aerian japonez în apropiere de insula Okinoshima, în largul Fukuoka (sud-vest), timp de două minute, la scurt timp după prînz (06.00 ora României).

"Patru avioane de vînătoare F-2 ale forţelor aeriene de autoapărare (numele aviaţiei japoneze, n.red.) au decolat pentru a le face faţă", a explicat acest oficial.

Ministerul nipon de Externe a explicat, la rîndul său, că a emis un protest oficial către ambasada Rusiei la Tokyo.

În februarie, două avioane de vînătoare ruseşti SU-27 au intrat în spaţiul aerian japonez timp de un minut, în largul insulei nordice Hokkaido, potrivit Tokyo. Acesta a fost primul incident de acest tip declarat în cinci ani.

Între cele două ţări există un diferend teritorial cu privire la patru insule din sudul arhipelagului Kurile, în apropiere de Hokkaido. Numite Teritoriile din Nord de Japonia, ele au fost anexate de sovietici la sfîrşitul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a împiedicat pînă în prezent semnarea unui tratat de pace între cele două ţări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?