X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce cred moldovenii despre interzicerea emisiunilor politice rusești

24 ian. 2018,, 13:40   Politică
7411 14

Doar 16 la sută dintre moldoveni susțin decizia autorităților de a interzice retransmiterea programele informative, analitice şi militare din Federația Rusă, arată datele unui sondaj de opinie, citat de NOI.md.

Majoritatea, 64 la sută dintre respondenți, s-au pronunțat împotriva așa-numitei legi antipropagandă, adoptate de Legislativ la sfîrșitul anului trecut. 19,5 la sută dintre cetățeni nu și-au format o opinie la acest subiect.

Sondajul mai arată că o bună parte dintre cetățeni, 64 la sută, consideră că mass-media din Moldova influențează rezultatele alegerilor.

Cercetarea a fost realizată în ianuarie curent, pe un eșantion de 1783 de persoane din 91 de localități ale țării. Marja de eroare este de +/- 2,4%.

Menționăm că Igor Dodon a refuzat să promulge Legea antipropagandă, care prevede limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, Rusia fiind unul dintre aceste state. Decizia șefului statului a fost însă calificată de Curtea Constituțională drept încălcare a obligațiunilor constituționale, iar în consecință decretul cu privire la promulgarea legii a fost semnat de spicherul Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?