Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum trebuie să fie misiunea ONU în Donbass: poziția Germaniei

4 ian. 2018,, 09:40   Externe
1923 1

O misiune a ONU ar trebui să fie trimisă în toate zonele de conflict din estul Ucrainei, nu doar de-a lungul liniei de contact unde se află observatorii Misiunii Speciale de Supraveghere a OSCE, a declarat ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Este necesar ca o misiune armată şi puternică a ONU să poată fi desfăşurată pe întreg teritoriul [regiunii Donbass], nu doar pentru protejarea unui grup mic al misiunii OSCE aflat de-a lungul liniei de contact, ca o nouă frontieră a Ucrainei", a spus Gabriel, aflat într-o vizită oficială la Kiev.

În timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean, ministrul german de Externe a promis că ţara sa va promova această idee în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

"Împreună cu omologii noştri francezi şi cu membrii Consiliului de Securitate al ONU, vom încerca să introducem o misiune reală ONU de menţinere a păcii în Donbass. Încetarerea focului şi retragerea armamentului greu sînt condiţii obligatorii pentru desfăşurarea misiunii ONU în Donbass", a mai spus Sigmar Gabriel.

La 14 decembrie, Rusia şi Statele Unite nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbass. Preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că o decizie în acest sens ar trebui să fie convenită direct între Ucraina şi autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat pînă în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?