Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

4 ian. 2018,, 08:41   Politică
6160 5

În anul 2018 sînt foarte multe lucruri de realizat și agenda de reforme este una foarte ambițioas. Declarația a fost fcut de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul susține c în pofida faptului c anul curent este unul electoral, cabinetul de miniștri își dorește s se miște cu vitez dubl spre implementarea reformelor. Potrivit lui, remanierile care s-au fcut în Guvern sînt foarte importante în primul rînd pentru a ține executivul mai departe de campania electoral de anul curent. Pavel Filip spune c are asigurri din partea majoritții parlamentare c în 2018 Guvernul va fi ținut departe de disputele politice.


Șeful cabinetului de miniștri spune c anul 2017 a adus creștere economic, lucru care a favorizat sporirea investițiilor publice și investițiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior. „Am restabilit relații absolut bune cu partenerii noștri de dezvoltare, vorbesc aici în primul rînd de Uniunea European, dar și cu partenerii noștri financiari externi – Banca Mondial și Fondul Monetar Internațional.

Chiar îmi pare bine c în decembrie 2017 am reușit în primul rînd s semnm Acordul pentru asistența macrofinanciar, pe de o parte, iar, pe de alt parte, tot în aceast perioad, am avut o evaluare pozitiv din partea Fondului Monetar Internațional”, a afirmat șeful executivului.
De asemenea, Pavel Filip a menționat faptul c Delegația Uniunii Europene a anunțat debursarea banilor pentru cinci programe evaluate pentru care vor fi oferite peste 36 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?