Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip: De reforma Guvernului depinde viitorul Republicii Moldova

4 ian. 2018,, 09:11   Politică
4837 10

Reforma Guvernului este una fundamentală pentru Republica Moldova și de aceasta depinde viitorul țării. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.


Premierul susține că reformarea administrației publice centrale prevede, în primul rînd, fortificarea instituțiilor statului. „Eu vă spun cu toată responsabilitatea că multe din problemele cu care se confruntă Republica Moldova sînt din cauza instituţiilor slabe. Un stat cu instituții slabe este un stat slab, de aceea am ținut foarte mult la această reformă. Desigur că și abordarea noastră a fost una pragmatică și absolut rațională, pentru că este o reformă complexă”, afirmă șeful cabinetului de miniștri.

Pavel Filip spune că a reușit să transforme Cancelaria de Stat într-un centru al Guvernului și să creeze centrul de implementare a reformei. De la 16 ministere, Guvernul a ajuns să aibă nouă ministere. „Acum fiecare domeniu are cîte un secretar de stat – o persoană profesionistă, selectată în baza unui concurs absolut obiectiv și transparent”, spune premierul.

Alte cîteva elemente ale acestei reforme, menționate de prim-ministru, sînt scoaterea din subordinea ministerelor a tuturor întreprinderilor de stat sau cu capital majoritar de stat, astfel încît miniștrii să nu mai aibă tentația de a interveni în activitatea economică. De întreprinderi se va ocupa Agenția Proprietății Publice, care este subordonată Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?