Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dacă observați pe stradă copii nesupravegheați sau care cerșesc, anunțați oamenii legii

3 ian. 2018,, 17:21   Societate
1815 0

Reprezentanții Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului (DMPDC) vă îndeamnă să anunțați oamenii legii, la numărul 902, dacă vedeți pe stradă copii nesupravegheați sau care cerșesc.

„Ulterior angajații Inspectoratului de poliție, după identificarea copilului în stradă, vor anunța autoritatea tutelară locală (Direcția pentru protecția drepturilor copilului de sector), și împreună vor efectua evaluarea inițială a copilului în conformitate cu prevederile Legii nr. 140 din 14.06.2013 „Privind protecţia specială a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi”, se menționează într-un comunicat de la Direcție.

În acest timp copilul va fi plasat în plasament de urgență în cadrul centrelor de plasament din subordinea Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului sau în centre de plasament din subordinea organizațiilor neguvernamentale, pe o perioadă de 72 de ore.

Totodată, DMPDC colaborează cu autoritatea tutelară locală de unde provine copilul. După expirarea celor 72 de ore, autoritatea tutelară locală în conlucrare cu autoritatea tutelară teritorială va decide prelungirea plasamentului pînă la 45 de zile, perioadă în care se pregătește dosarul copilului pentru plasament planificat sau reintegrarea copilului în familia biologică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?