X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În burta unui bebeluș a fost găsit corpul nedezvoltat al fratelui său geamăn

3 ian. 2018,, 16:01  
2425 0

Un caz ieșit din comun a fost depistat de medicii de la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău. În burta unui bebeluș de cinci luni a fost găsit corpul nedezvoltat al fratelui său geamăn.

Inițial, medicii credeau că pruncul are o tumoare în abdomen, ca ulterior să depisteze că, de fapt, acesta poartă în burtică un copil nedezvoltat.

Bebelușul a fost supus unei intervenții chirurgicale, scrie sursa citată.

Potrivit datelor statistice ale Centrului Mamei și Copilului, la fiecare 80 de minute, la instituție se naște un prunc, dintr-o sarcină complicată sau o naștere care pune în pericol mama și fătul; la fiecare 12 minute, în subdiviziunile instituției este adus de urgență și internat pentru tratament sau intervenție chirurgicală, cîte un pacient grav, femeie sau copilaș.

Totodată, la fiecare 30 de minute, în Institutul Mamei și Copilului, un pacient extrem de grav intră în sala de operații și suportă o intervenție chirurgicală; în fiecare zi, sînt consultați pe diverse probleme medicale în toate Departamentele instituției, peste 620 de pacienți.


În același timp, în zilele de sărbătoare și ajunul Revelionului, în secțiile Reanimare Chirurgicală, Reanimare Pediatrică și Reanimare Chirurgicală din cadrul Clinicii Emilian Coțaga, medicii s-au luptat în fiecare clipă pentru salvarea vieților a 30 de pacienți extrem de gravi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?