X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Şeful statului îi aduce un omagiu lui Ivan Bodiul

3 ian. 2018,, 15:20   Societate
3555 3

Fostul prim-secretar al Partidului Comunist din RSS Moldovenească, Ivan Bodiul, care a condus republica timp de 19 ani, ar fi împlinit astăzi 100 de ani.

Cu acest prilej, şeful statului, Igor Dodon, a venit cu un mesaj prin care le reaminteşte tuturor moldovenilor despre rolul pe care l-a avut Ivan Bodiul în perioada cînd a condus RSS Moldovenească.

„Dacă ar fi să-i atribuim cuiva titlul de demnitar-gospodar al țării noastre, cu siguranță, acesta ar fi Ivan Bodiul. Anume în perioada cînd Ivan Bodiul a condus RSS Moldovenească, au fost construite majoritatea edificiilor din Chișinău și din întreaga țară. Au fost ridicate mii de blocuri de locuit, sedii pentru principalele instituții ale statului, săli de agrement, cluburi sătești, biblioteci, ateliere, fabrici, uzine, stații auto, a fost creată infrastructura agricolă și cea industrială. Au fost construite drumuri, sădite zeci de mii de hectare de vii și livezi și create brandurile moldovenești cu care noi astăzi ne mîndrim”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ivan Bodiul a rămas o personalitate marcantă prin prisma anvergurii gospodărești de care a fost capabil, mai spune preşedintele ţării, care ne îndemană să ne amintim de fostul prim-secretar al Partidului Comunist din RSS Moldovenească ca de un om care a demonstrat, prin fapte concrete, că a prețuit această țară și acest popor.

Amintim că Ivan Bodiul s-a născut pe 3 ianuarie 1918 în satul Alexandrovca, regiunea Nicolaev, Ucraina, în familia unui țăran moldovean. A decedat în dimineața zilei de 27 ianuarie 2013 la Moscova, la vîrsta de 95 de ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?