Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Usatîi comentează demisia lui Șeremet

2 ian. 2018,, 16:40   Politică
7231 2

PrimarulMunicipiului Bălți, Renato Usatîi, susține că demisia viceprimarului Igor Șeremet nu este altceva decît o combinație politică în spatele căreia ar sta democrații, notează NOI.md.

Usatîi a remarcat că în realitate cererea de demisie a lui Șeremet nu intră în vigoare astăzi, întrucît acesta și-a luat concediu din cont propriu pentru o lună. Primarul mai afirmă că, deși a avut anumite divergențe cu Șeremet, în ansamblu este mulțumit de activitatea acestuia.

„Situația este de așa natură, că Igor Șeremet nu pleacă nicăieri. Problema e că el și-a luat concediu pentru o lună. Mîine, la ședința Consiliului Municipal Bălți, urma să fie aprobată demisia lui Șeremet și atunci Consiliul ar fi avut dreptul de a numi o altă persoană. E posibil că el încă se va întoarce. El a fost nevoit să spună că vrea să demisioneze, doar că peste o lună, în cazul în care nu se va răzgîndi. Igor, dacă ai decis să pleci, atunci fă-o! Dar așa nu e decent. Nu contează cum ai luat această decizie, sub presiune, poate ești supărat pe mine, dar așa că pleci, dar peste o lună îți depui cerere, nu e corect”, a comentat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai subliniat că are doar o singură pretenție față de Șeremet și ea nu ține de faptul că a cerut ajutorul Guvernului în problema evacuării gunoiului. Potrivit lui Usatîi, Șeremet „a purtat negocieri pe la spate” cu autoritățile centrale, fără a se consulta cu colegii de la Primărie.

„Situația este cu totul nesănătoasă, ei au încercat deja să-i sperie și pe alți conducători de întreprinderi municipale, vor să lase Bălțiul fără oameni și să arate că oamenii pleacă în masă de la Usatîi”, a adăugat politicianul, referindu-se la democrați.


Edilul a reiterat că optează pentru organizarea unui referendum privind demiterea sa. O asemenea decizie ar urma să fie luată mîine, la ședința Consiliului Municipal Bălți, în cazul în care întrunirea nu va fi sabotată, așa cum presupune Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?