Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Zonele misterioase unde oamenii trăiesc cel puțin 90 de ani

2 ian. 2018,, 19:30   Externe
2510 0

Icaria, insula din Egee, cu 10.000 de locuitori este o insulă minune.

Locuitorii acestei insule, conform studiilor, au de trei ori mai mult șansa de a trăi peste 90 de ani decît oricare altă populație din Europa.

Cancerul, depresiile, bolile cardiovasculare, demența nu sînt binevenite în acest loc. Toate investigațiile realizate nu au reușit să găsească un răspuns: de ce se trăiește atît aici?

Una dintre explicații ar putea fi stilul de viață: oamenii merg mult pe jos, fac baie în mare cel puțin o dată pe zi, mănîncă numai ce cultivă ori cresc pe lîngă casa omului și fac sex pînă aproape de ultima zi de viață.

Aici ceasul nu există, te trezești cînd ai chef, siesta este ceva obligatoriu. Iubesc reuniunile, petrec ore infinite alături de familie și de cei dragi. Practic, nu fac nimic special dar, cu toate acestea, hrana este extrem de importantă: pește proaspăt, multe legume, miere, cafea grecască, ceai din plantele aflate pe munți și cantități moderate de vin.

Unii specialiști vorbesc despre așa-numitele ”Zone Albastre” ale Terrei, unde oamenii trăiesc peste 90 de ani: Okinawa (Japonia), Loma Linda (SUA), Cerdena (Italia) ori Nicoya (Costa Rica), dar cei de aici nici nu vor să audă. Spun că sînt oameni normali, care au grijă de sănătatea lor. Atît!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?