X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Proiect de îmbunătățire a cunoștințelor în domeniul ecologiei, în Găgăuzia

2 ian. 2018,, 15:10   Societate
3035 1

În capitala autonomiei găgăuze – Comrat – va fi implementat un proiect de îmbunătățire a cunoștințelor tinerilor în domeniul ecologiei.

Acest lucru a fost comunicat de portalul Gagauzinfo.md cu referire la coordonatorul proiectului GAMCON, Dumitru Furtună. Potrivit lui, autorul proiectului este Elena Vasilioglo, din Comrat. Cererea ei a fost una dintre cele 12 selectate care vor primi finanțare, informează NOI.md.

„În autonomia noastră există foarte puține inițiative de mediu, iar acest proiect va avea ca scop creșterea nivelului de cunoaștere în rîndul tinerilor din regiune în acest domeniu. Acesta este un proiect foarte mare, de aceea îi doresc mult succes Elenei Vasilioglo în realizarea lui“, a declarat Dumitru Furtună.

În ansamblu, în cadrul proiectului GAMCON, vor fi finanțate 12 proiecte în valoare de 5-10 mii de euro. Toate proiectele sînt planificate să fie implementate în termen de șase luni. Prin geografia sa, proiectele GAMCON vor fi implementate în multe sate și orașe din Găgăuzia.

Proiectul GAMCON (Gagauzia Modernization Convention), finanțat de Uniunea Europeană, a fost lansat în Găgăuzia în aprilie 2017. Proiectul are un buget de 850 mii de euro și va fi realizat de către Agenția Slovacă pentru Politică Externă, Asociația Obștească „Tineretul Găgăuziei“ și Universitatea de Stat din Comrat.


Inițiativa de implementare în Găgăuzia a proiectului de susținere a politicii de tineret și a sferei sociale în Găgăuzia aparține Ambasadei Slovaciei în Republica Moldova.

GAMCON include patru domenii pentru care vor fi alocate granturi: tineret și sport, infrastructură socială, educație și cultură, precum și dezvoltarea turismului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?