X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

De la 1 ianuarie oamenii din 256 localităţi vor plăti mai puţin pentru energie electrică

30 dec. 2017,, 12:00   Economie
4172 1

Oamenii din 256 de localități din nordul Republicii Moldova, deserviți anterior de RED Nord-Vest, vor plăti mai puțin pentru energie electrică de la 1 ianuarie 2018.

Pentru aceștia vor fi aplicate tarifele de la RED Nord, în urma comasării cu această societate, aprobată anterior de Guvern.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018 consumatorii finali, ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de medie tensiune (6; 10 kV), vor plăti 1,84 lei pentru un kW/h, comparativ cu 2,01 lei (tariful actual). Iar consumatorii ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de joasă tensiune (0,4 kV) – 2,12 lei pentru un kW/h, față de 2,25 lei.

Decizia de creare a unei singure întreprinderi de distribuție în nordul țării a fost luată de Executiv în vara acestui an. Atunci, autoritățile au anunțat că fuzionarea RED Nord și RED Nord-Vest va contribui la sporirea eficienţei muncii, optimizarea cheltuielilor operaţionale, crearea condiţiilor pentru stabilirea unor tarife reale şi întemeiate la serviciile de distribuţie ale energiei electrice, egale pentru toţi consumatorii acestei regiuni.

Tot atunci, premierul Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că fuzionarea RED Nord și RED Nord-Vest va duce la reducerea tarifelor pentru consumatorii finali, care locuiesc în zona de deservire a acestor întreprinderi, se arăta într-un comunicat al Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?