X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Scandal la ultima ședință a Comisiei Unificate de Control

29 dec. 2017,, 15:13   Politică
3226 1

Delegația transnistreană a întrerupt în mod nejustificat lucrările ultimei ședințe a Comisiei Unificate de Control (CUC) din acest an, comunică autoritățile moldovene, citate de NOI.md.

Ședința a fost întreruptă după ce membrii CUC nu au reuşit să ajungă la un consens pe marginea raportului săptămînal al Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în zona de securitate. Mărul discordiei l-a servit incidentul produs pe 2 decembrie, cînd pretinsele structuri de forţă transnistrene au instalat în mod abuziv un ”post de grăniceri și vameși” pe tronsonul de drum din preajma satului Hîrbovăț. Potrivit reprezentanților Chișinăului, acest post periclitează libera circulație a persoanelor și a bunurilor, precum şi destabilizează situația în Zona de Securitate.

Conducătorul delegației Federației Ruse a atras atenția părților asupra necesității de a se abține de la măsuri unilaterale în ceea ce privește activitatea posturilor amplasate în Zona de Securitate.

Propunerea de a supune votului raportul privind situația din zona de securitate a fost însă respinsă de la bun început de partea transnistreană. „Pentru a justifica poziția neconstructivă a reprezentanţilor transnistreni, Oleg Beleakov, copreședinte al CUC, a invocat, de o manieră devenită deja tradiţională, argumente irelevante, rupte de realitate. În pofida eforturilor participanţilor la şedinţă de a identifica soluții de compromis pentru depășirea situației create, delegația transnistreană a întrerupt totuşi ședința CUC”, se arată într-o declarație a delegației moldovenești în CUC.

Astfel, ședința a fost amînată pentru data de 11 ianuarie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?