Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Din 2018 procedura de obținere a vizelor pentru Japonia va fi simplificată

29 dec. 2017,, 13:31   Societate
2081 0

Oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului și din mediul academic, cetățeni ai Republicii Moldova, vor obține, de la 1 ianuarie 2018, mai ușor vize de scurtă ședere (90 de zile) în Japonia.

În cazul cetățenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deținerii unei scrisori de garanție.

Solicitat de IPN, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a spus că noile facilități la obținerea vizelor pentru Japonia sînt anunțate în contextul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone și vor contribui la stimularea schimburilor interumane. Procedura simplificată de acordare a vizelor poate fi consultată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Solicitarea pentru viză se va depune la Ambasada Japoniei în Republica Moldova. Vizele se eliberează gratuit, iar termenul de examinare a dosarului este comunicat de către secția consulară. În procesul planificării călătoriilor în Japonia, cetățenii Republicii Moldova urmează să se documenteze cu privire la legile acestei țări.

De notat, în 2007 Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetățenii Japoniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?