Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Numărul orelor și al disciplinelor obligatorii în școli va fi redus

29 dec. 2017,, 12:52   Societate
2986 0

Numărul orelor și al disciplinelor obligatorii în instituțiile de învățămînt din țară va fi redus. Se preconizează ca la treapta liceală să fie reduse trei ore, ca numărul de discipline obligatorii să fie micșorat pînă la șase, iar numărul disciplinelor opționale, pînă la trei.

Mai mult, la unele discipline școlare nu se vor mai pune note, iar la elevii din clasele primare nu vor mai avea teme pentru acasă.

Potrivit ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, deciziile în această privință au fost luate în urma evaluării curriculei naționale, efectuate de către 120 de experți naționali și a consultărilor publice, organizate în diverse regiuni ale țării.

Astfel, se preconizeză ca la disciplinele Arta plastică, Educația fizică și Educația muzicală să nu se pună note, dar calificative. Potrivit ministrei Babuc, acest lucru îi va stimula pe elevi să-și dezvolte abilitățile și talentele pe care le au, să nu se complexeze, dacă nu reușesc la una dintre aceste discipline și, totodată, notele de la aceste obiecte să nu le afecteze mediile anuale. Mai mult, și la alte discipline va fi micșorat numărul de note, acordate de către profesori. Astfel, elevii nu vor fi notați zilnic, dar la o anumită perioadă, în urma unor evaluări.

De asemenea, se vor modificări și la ora de diriginție, unde vor fi introduse module de dezoltare personală și orientare profesională.


Elevii din clasele primare nu vor mai avea de făcut teme pentru acasă, iar la orele de Educație tehnologică vor studia robotică și informatică aplicată încă din clasele primare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?