Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șeful IP Buiucani, angajat în Poliție cu diplomă falsă

9 aug. 2013,, 12:26   Societate
23625 19
Foto: interakt.md
Șeful Inspectoratului de Poliție Buiucani, Grigore Copiimulți, a fost angajat, în 1996, în poliție, în baza unei diplome care conținea date false. În 2007, informațiile au ajuns pe masa procurorilor, care, după ce au constatat faptele, au decis neînceperea urmării penale „pentru că faptele s-au prescris”. Actualul șef al IP Buiucani admite că atunci a comis o greșeală, notează UNIMEDIA cu referire la Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei, Grigore Copiimulţi a fost angajat în cadrul MAI în anul 1996, în calitate de inspector de sector al Comisariatului de Poliție din Ștefan Vodă. Acesta avea doar studii medii pentru că absolvise 10 clase și s-a gîndit că ar fi bine să prezinte o diplomă de absolvire a unei instituții de învățămînt mediu de specialitate. Așadar, Copiimulți a prezentat la angajare o copie a diplomei fratelui său, Andrei Copiimulți, care a absolvit Tehnicumul Agricol din s. Antonovka, regiunea Herson.

În baza diplomei, Copiimulți și-a dezvoltat o carieră de invidiat în organele MAI. A trecut rapid de la statutul de inspector de sector, la cel de inspector în secția poliție criminală. Peste doar patru ani, în 2001, Copiimulți ajunge comisar adjunct în Ștefan Vodă, iar la scurt timp ajunge la Chișinău, unde ocupă diferite funcții în structurile specializate în lupta cu grupările criminale.

În iunie 2007, sursa a depus o cerere de demisie după ce în cadrul structurii a demarat o anchetă de serviciu pe faptul angajarii cu diplomă falsă, iar acesta risca ca să fie demis cu retragerea tuturor gradelor militare. Ulterior, în fața procurorului, Copiimulți a declarat că regretă cele întîmplate și a solicitat ca în privința sa, să nu fie începută urmărirea penală.

Peste șase luni, Copiimulți a revenit în MAI, iar peste un an, în noiembrie 2008 este numit Comisar de Hîncești. „A fost un certificat prezentat la angajare, nu a fost o diplomă. Era mai demult. Eu nu am plecat atunci din minister. Nu mi-am dat demisia. A fost o greșeală din partea mea”, spune Grigore Copiimulți.

Potrivit ZdG, de-a lungul timpului, numele lui Grigore Copiimulți a figurat în mai multe anchete interne ale MAI, în mai multe investigații jurnalistice sau rapoarte care vizau încălcarea drepturilor omului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?