Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ansamblul „Joc” are un nou director artistic

28 dec. 2017,, 14:50   Societate
3772 0

Este vorba de Grigore Paladi, una dintre figurile principalele ale colectivului, care a activat în funcția de artist de balet și maestru de balet solist în Ansamblul „Joc” în jur de 12 ani.

„Apreciat cu cele mai înalte calificative de către Vladimir Curbet, Grigore Paladi, nu era doar fața de pe afiș a concertelor „Joc”-ului, dar și una dintre figurile principale ale colectivului, care aducea amploare, dinamism și frumusețe acelor dansuri renumite ce colindau prin lume, reprezentînd țara”, se menționează într-un comunicat al Ansamblului.

Grigore Paladi s-a născut în 1977. De mic a fost atras de dans, activînd doar în timpul studiilor la Liceul „Gh. Asachi” din Chișinău, la Ansamblul de Dans ,,Fericirea” și la Școala de Arte în Secția coregrafie. Iar după ce a absolvit și Liceul Național de Coreografie și a fost angajat la Universitatea de Arte în calitate de profesor de coregrafie, peste cîțiva ani și-a legat soarta de Ansamblul „Joc”, unde a activat pînă în 2007.

Din 2007 pînă în 2017, timp de 10 ani, a colaborat cu diverse companii de dans din China, Marea Britanie sau Rusia, deținînd funcții de director de casting sau director artistic, a fost parte a multor proiecte artistice precum și a unora din țară. „Grigore Paladi e un model de artist pentru mai multe generații ale ”Joc”-ului, care a inspirat și a motivat tineretul talentat și o face în continuare”, se mai arată într-un comunicat al Ansamblului „Joc”.

Paladi vine să-l succeadă astfel în această poziție pe maestrul Vladimir Curbet, care a decedat la 8 decembrie curent, la vîrsta de 87 de ani, afectat de o boală grea și îndelungată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?