Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Peste 3000 de polițiști vor asigura liniștea și siguranța publică de Anul Nou

28 dec. 2017,, 13:30   Capitala
1890 0

În ajunul sărbătorilor de iarnă, INP vine cu un șir de recomandări pentru cetățeni. În acest an, peste 3.000 de polițiști vor asigura liniștea și siguranța publică de Anul Nou.

"Asigurarea liniștii publice este obiectul principal al INP. În perioada 31 decembrie-15 ianuarie, polițiștii vor fi la datorie, în slujba comunității, pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în liniște. Peste 3.000 de polițiști vor acționa în misiuni de menținere a ordinii publice, fluidizare și siguranță a traficului rutier, dar și în situații de urgență. Poliția a desfășurat mai multe activități pentru asigurarea regimului legal a deținerii și comercializării articolelor pirotehnice și preveirea a unor accidente. S-a cooperat cu angajații Moldsilva. Polițiștii vor fi prezenți pe principalele artere a drumurilor naționale. În această perioadă poliția va informa și va preveni cetățenii despre măsurile care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime a unor infracțiuni. Persoanele în stare de ebrietate vor fi monitorizate în mod special, aceștia nu vor participa la evnimentele culturale. Circulația transportului va fi sistată de la ora 20:00 în piată. Poliția va fi cu ochii pe toți șoferii nedisciplinați. Atenție prioritară va fi acordată punctelor negre, unde se comit cele mai multe accidente. Polițiștii vor fi peste tot. Poliția este în ajutorul cetățenilor", a spus Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Livii Baziuc.

"De multe ori în vîltoarea de a găsi cadouri, pierdem din vigilență. Pungășiile în această perioadă sînt cele mai des întîlnite. La consumul de alcool apar probleme, scandaluri, conflicte, recomandăm ca cetățenii să nu se implice în situații de conflict, să solicite poliția, primarul, pentru a preveni conflictele. Recomandăm părinților să nu lase copiii fără supraveghere. Atenționăm și deținătorii de arme, recomandăm să nu se permită accesul liber la arme. Nu este admisă efectuarea împușcăturilor. Poliția va activa într-un regim sporit. Ne vom strădui să fim cît mai operativi. Trebuie să cooperăm pentru a preveni anumite accidente", a spus Șeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție (IGP), colonelul de poliție, Marin Maxian.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?