Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

S-a aprobat primul sistem de încărcare wireless adevărat, de la distanță

3 ian. 2018,, 06:00   Ştiinţă şi IT
3425 0

Încărcarea wireless a telefonului este cu siguranță mai ușoară decît conectarea la o priză, dar este necesar ca telefonul să fie în contact fizic cu suportul de încărcare wireless pentru ca aceasta să funcționeze. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe.

În acest moment s-ar putea spune că sistemul de încărcare wireless nu este tocmai wireless, pentru că, deși este posibil să nu aveți nevoie să conectați telefonul la priză, faptul că trebuie să fie plasat fizic pe un suport pentru încărcare fără fir cam anulează efectul wireless.

Cu toate acestea, vestea bună este că ne apropiem de încărcarea fără fir cea adevărată. Comisia Federala de Comunicații din Statele Unite a aprobat recent primul sistem de încărcare wireless de la Energous.

Pentru cei care nu știu, acesta este practic un sistem de încărcare fără fir care folosește frecvențele radio pentru a încărca dispozitivele de la o distanță de 4,5 metri.

Totuși, acest lucru ar necesita ca dispozitivele sa fie echipate cu un receptor corespunzător pentru a primi frecventele radio convertite, ceea ce înseamnă că acele încărcătoare wireless existente nu pot lua imediat parte la asta.


Cea mai bună parte este că tehnologia Energous nu depinde de producător. Acest lucru înseamnă că un telefon realizat de un producător nu ar trebui să aibă probleme să folosească tehnologia dacă a fost produsă de o altă companie, lucru asemănător cu faptul ca cipurile Qualcomm care pot fi utilizate de diferiți producători de dispozitive Android.

Din păcate, Energous nu pare să aibă în prezent dispozitive disponibile de comercializat, însă compania intenționează să dezvăluie o nouă tehnologie la evenimentul CES 2018, care are loc în următoarele două săptămîni, deci, probabil că atunci vom afla mai multe informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?