Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Licitație cu "dedicație" la Ialoveni

27 dec. 2017,, 16:50   Societate
2316 0

Într-un anunț de achiziții publice, Direcția raională Ialoveni a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a indicat pînă la milimetri dimensiunile unei mașini care urma să fie cumpărată pentru instituție.

Potrivit moldovacurata.md, asta înseamnă că alți potențiali ofertanți care vînd mașini cu un milimetru mai lungi sau mai înalte, sînt automat eliminați din concurs. Experții spun că un astfel de anunț poate indica faptul că instituția și-a găsit deja obiectul care urmează să fie procurat, iar licitația se organizează de formă.

Șeful Direcției ANSA Ialoveni respinge acuzația și afirmă că, de fapt, a fost o greșeală, provenită din neștiința de a întocmi anunțurile de achiziții.

La 1 decembrie 2017, în Buletinul achizițiilor publice a apărut un anunț dat de Direcția raională Ialoveni pentru siguranța alimentelor privind procurarea unui autoturism. În anunț este indicat, pe lîngă alte caracteristici, de ce culoare trebuie să fie mașina - gri metalic, în ce an să fie fabricată - 2017, dar și dimensiunile exacte: lungimea - 4248 mm, lățimea - 2035 mm, înălțimea - 1674 mm.


Anunțul a fost observat de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), care monitorizează achizițiile publice și care a raportat anunțul la ANSA și la Agenția Achiziții Publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?