Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Eticheta care ar putea salva vieți

31 dec. 2017,, 21:00   Externe
2918 0

În curînd am putea avea cu toţii etichete care ne monitorizează în timp real semnele vitale. Un ajutor pentru medici, care ar trebui să ne diagnosticheze mai rapid.

Indiferent ce problemă avem, când mergem la spital ni se fac foarte multe analize. Cele mai uzuale sînt testele de respiraţie, EKG sau analiza reflexelor. Dar cum ar fi ca medicul să ştie toate aceste detalii înainte să intrăm pe uşa cabinetului?

Ar putea fi posibil, spun experţii Universităţii Cornell, care au dezvoltat etichete cu microchip-uri pe care le putem purta pe piept sau la încheietura mâinii. Acestea emit unde radio în corp, care sunt apoi reflectate de organe şi sunt citite de un dispozitiv special, montat undeva în cameră.

Tot de la acest aparat îşi iau energia şi etichetele, prin cîmpuri electromagnetice. Semnalele primite prin undele radio măsoară tensiunea arterială, frecvenţa cardiacă şi rata de respiraţie.

Şi pentru că fiecare etichetă are un cod unic de identificare, un fel de CNP, pot fi analizaţi peste 200 de pacienţi odată. Etichetele pot fi cusute în haine şi le-ar putea permite utilizatorilor să îşi verifice semnele vitale acasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?