X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce a vorbit Dodon cu Putin la Moscova (FOTO/VIDEO)

27 dec. 2017,, 08:32   Politică
9733 6

Președintele Igor Dodon a avut o discuție cu președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul Summitului informal al CSI, care s-a desfășurat ieri, 26 decembrie, la Moscova. Cei doi oficiali au abordat aspectele legate de relațiile bilaterale.

„Am remarcat faptul că, în pofida retoricii antirusești, a acțiunilor Guvernului Moldovei și ale majorității parlamentare, relaţiile dintre țările noastre înregistrează o evoluţie pozitivă.

I-am mulțumit președintelui Federației Ruse pentru tot ajutorul și sprijinul acordat țării noastre în ultimul an, în special în procesul de reglementare transnistreană, în soluționarea problemelor ce ţin de exporturile moldovenești pe piața rusească și amnistia migrațională pentru moldovenii care muncesc pe teritoriul Rusiei.

Anul 2018 este unul de importanţă crucială pentru ţările noastre. În Federaţia Rusă urmează să aibă loc alegeri pentru funcția de preşedinte al ţării. I-am urat domnului Putin victorie în acest scrutin. Îl consider un lider remarcabil în istoria Federației Ruse, care a întors ţării sale statutul de mare putere mondială. În Moldova, la fel, urmează un eveniment foarte important – alegerile parlamentare, de care depinde modul în care se va dezvolta ţara”, a scris Igor Dodon pe pagina sa Facebook.

La final, șeful statului și-a exprimat speranţa că în anul 2018 țara noastră va reuși să înregistreze un nou nivel de cooperare, ”evitînd tensiunile care au caracterizat relaţiile dintre ţările noastre în anul ce pleacă – 2017”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?