X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Năstase cheamă din nou la proteste

26 dec. 2017,, 15:08   Politică
4237 2

Cel de-al doilea raport Kroll înșeală așteptările cetățenilor și nu răspunde la principalele întrebări legate de furtul miliardului, consideră reprezentanții platformei ”Demnitate și Adevăr”, notează Noi.md.

Fruntașii partidului afirmă că din raportul publicat săptămîna trecută lipsește cu desăvîrșire cel mai important aspect al investigației și anume - numele beneficiarilor fraudelor bancare. Membrii platformei au îndemnat astăzi societatea civilă să nu rămînă indiferentă față de această omisiune grosolană a autorităților și să iasă la proteste în masă.

Activiștii mai solicită finalizarea urgentă a procesului judiciar intentat împotriva primarului de Orhei, Ilan Șor, pe care îl consideră „unealta principală” a beneficiarilor.

„Propunem întregii societăți civile și populației reluarea protestelor masive în vederea: obținerii de la guvernare a publicării complete a Raportului Kroll 2, inclusiv a capitolelor despre beneficiarii reali ai jafului secolului; finalizării cât mai urgente a procesului judiciar împotriva lui Ilan Șor cu deschiderea tuturor ședințelor Curții de Apel, precum și pornirii unui real proces de urmărire penală și sancționare a beneficiarilor furtului cu recuperarea neîntârziată de la aceștia a miliardelor furate; anulării legii privind achitarea din banii cetățenilor a circa 25 mlrd. lei în contul acoperirii garanțiilor de stat, oferite de către guvernele Leancă și Gaburici”, a declarat liderul platformei „DA”, Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?