X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Soluții practice ca să îți încălzești mai repede mașina iarna

28 dec. 2021,, 08:13   Externe
11454 0

Cine nu-și dorește ca dimineața să se urce într-un automobil încălzit și să nu mai aștepte mult timp ca temperatura din mașină să ajungă la un nivel acceptabil?

Vă oferim două sfaturi prețioase pentru ca mașina să se încălzească mult mai rapid în anotimpul rece.

În cazul în care automobilul nu este dotat cu un sistem de încălzire în scaune ori cu volan încălzit, cea mai practică și mai eficientă soluție se numește încălzitor staționar. Acesta este un dispozitiv suplimentar care încălzește mult mai rapid motorul.

Încălzitorul staționar se poate monta într-un service autorizat și nu dăunează deloc motorului. Acesta are proprietatea de a încălzi motorul extrem de repede în perioada anotimpului rece.

Unele încălzitoare sînt dotate cu timer programabil. Majoritatea cumpărătorilor fie dețin vehicule mari (camioane sau microbuze, rulote mari, cabine pentru TIR), fie dețin automobile diesel ale căror motoare se încălzesc mai greu.


Prețul unui astfel de accesoriu este cuprins între 2.900 și 3.800 de lei, în funcție de model și de proprietăți. Cel care va opta pentru acest accesoriu trebuie să știe că, cel mai probabil, consumul de combustibil al mașinii va crește cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cît e ciclul maxim de încălzire.

Un alt sfat de care șoferii ar trebui să țină cont în diminețile geroase este să nu dea drumul la sistemul de climatizare din momentul în care se urcă la volan, întrucît motorul este rece și aerul din habitaclu va fi de asemenea rece. Conform specialiștilor, se poate da drumul la climatizare după cinci sau 10 minute de staționare cu motorul pornit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?